Intro

Wij zijn Christine Schots en Marc Mertens en op deze site kan je informatie en reisverslagen lezen over onze fietsreis van Brussel naar India van juni 2001 tot juni 2002.

Tot nu toe hebben we reeds verschillende rugzakreizen met openbaar vervoer achter de rug, naar bv. Thailand, Ecuador, Mexico, Guatemala en Marokko. We hebben ook al enkele motorreizen in Europa gemaakt.

 

Deze keer wilden we echter een lange reis over land maken zodat we de overgang van landschap en cultuur geleidelijk zouden kunnen zien. Als je met het vliegtuig reist, word je immers na een paar uur gedropt in een compleet andere wereld. We wilden allebei graag India eens bezoeken, dus was de route snel beslist. In onze vorige reizen leerden we dat met openbaar vervoer reizen soms de mogelijkheden nogal beperkt. Afgelegen plaatsen zijn moeilijk te bereiken en je bent bovendien gebonden door vertrekdata en -uren. We dachten er even over om met de auto of met de motorfiets te vertrekken, maar we kwamen gauw tot de vaststelling dat over land reizen niet voldoende zou zijn om echt de veranderingen in landschap en cultuur te ervaren, hiervoor zou je langzaam over land moeten reizen. Te voet leek ons wat te langzaam en zo kwamen we uit bij de fiets als vervoermiddel. Het is bovendien ook nog een ecologisch verantwoord en gezond transportmiddel. Het is langzaam genoeg om talrijke ontmoetingen met de lokale bevolking te hebben, en komt ook minder bedreigend over dan een auto of een motorfiets wanneer je in echt kleine nederzettingen aankomt.

Niet alleen om geld te besparen, maar ook uit noodzaak omdat er niet overal accomodatie voorhanden zal zijn, zullen we onderweg kamperen en koken. Dit houdt in dat we niet alleen onze kleren maar ook slaap- en kookgerief en alle andere benodigdheden op onze fiets dienen te vervoeren. Voordeel is wel dat we dan compleet onafhankelijk kunnen reizen. We verwachten ieder zo`n 18 kg bagage te hebben (dus Marc 24 kg en Christine 12 kg J ). We plannen zo`n 60 70 km per dag te rijden en dit zo`n 20 dagen per maand, de andere dagen zijn dan rustdagen.

Waarom begin je aan zo`n tocht? Het is ons zeker niet te doen om het einddoel. De reis zelf is ons doel.
Rondzwerven, contacten leggen, nieuwe ervaringen opdoen, vrij zijn..., daar doen we het voor. Het is ook een beetje een uitdaging. Hoe ga ik reageren? Niet alleen fysisch maar zeker ook mentaal. Dat alles en nog veel meer kan je lezen in het dagboek op deze website. Onder Route vind je de gedetailleerde dag tot dag route.

Bij De Fietsen en Uitrusting vind je een woordje uitleg over het materiaal waarmee we deze tocht maken. Bij Links vind je een massa verwijzingen naar andere sites van fietsreizigers, maar ook sites over alle aspecten die met reizen en de voorbereiding ervan te maken hebben. De links zijn vooral interessant voor hen die zelf een korte of lange tocht willen ondernemen, of voor hen die graag reisverhalen lezen. Bij Sponsors worden al de sponsors vermeld die ons helpen deze reis te realiseren.